Kubanski tompusi

Pušenje cigara ima tendenciju da pruži trenutke smirenosti, omogućavajući vam da sednete u stolicu, dok se luksuzni dim kovitla oko vas. Ako ste ljubitelj kubanskih cigara, možda ste razmišljali o tome odakle dolaze i kako su stekle tako dobru reputaciju. Sa dugom i složenom prošlošću, ulazimo u fascinantnu istoriju iza kubanske industrije cigara.

Tompusi Cigarilosi prodaja

Kao što njihovo ime može da kaže, kubanske cigare se prave od listova duvana koji se uzgajaju i tretiraju na Kubi. Duvan za punjenje, vezivo i omot može doći iz različitih delova ostrva, ali sav duvan je iz Kube.
Kubanske cigare su vrhunskog kvaliteta. Kuba ima odlične uslove za uzgoj duvana, i jedan od glavnih razloga za ovaj kvalitet je izuzetna veština i standardi „Torcedora“, veoma cenjenih, veštih radnika u kubanskim fabrikama.
Kubanske cigare se motaju ručno pri čemu se koriste ručne tehnike rada. Cigarete, ili papirne cigare, prvi put su se pojavile na početkom 19. veka kao jeftina alternativa cigarama. Uvođenje mašina za pravljenje cigareta, 1880-ih, ubrzalo je rast popularnosti ovog oblika pušenja, koji je postao dominantan do Prvog svetskog rata.
Kao odgovor, proizvodnja mašinski napravljenih cigara počela je na Kubi 1920-ih, nakon čega su i proizvodnja i pušenje ručno rađenih cigara pali u spor, ali stalan pad. Pušenje je postalo mnogo manje popularno od objavljivanja izveštaja američkih hirurga o njegovom uticaju na zdravlje početkom 1960-ih.
Ali od ranih 1990-ih, došlo je do velikog oživljavanja u popularnosti ručno rađenih cigara: one su ponovo postale šik, zahvaljujući entuzijazmu koje su za njih pokazale holivudske zvezde, demonstrirajući da su, među bogatim i slavnim, cigare popularne kao i uvek.
Korpa